Overheid

Lokale overheid

De vertaling van vakjargon naar aansprekende verhalen voor burgers

We ondersteunen gemeentes en andere overheden op allerlei gebieden binnen communicatie. Dit kan interne communicatie zijn, maar onze kracht ligt vooral in de vertaling naar externe communicatie.

Of het nou de transformatie binnen een gemeente is, of een nieuw project voor burgers: video zorgt voor effectieve communicatie. Het maakt ingewikkelde boodschappen duidelijk, overzichtelijk en ‘behapbaar’. Bekijk hier hoe video keer op keer uitkomst biedt. 

Ketenbureau I-Sociaal Domein

 Het Ketenbureau I-Sociaal Domein is door de VNG in het leven geroepen met als doel om de administratieve lasten te verminderen binnen gemeenten en zorgaanbieders. Het eerste project was erop gericht om een ‘standaard administratie protocol’ te creëren. Wij maakten een film over het proces daarom heen. Hoe zijn de protocollen tot stand gekomen en wat gaat er vervolgens mee gebeuren? 

Tijdens regionale bijeenkomsten door heel het land worden gemeentes klaargestoomd voor de veranderingen die eraan zitten te komen binnen het sociaal domein. Wij waren op bezoek in Haarlem en maakten er een video van! 

Provincie Utrecht

De Provincie Utrecht startte het project ‘Warme Wijken’ in samenwerking met de Academie van de Stad en de Universiteit van Utrecht. Studenten gingen de wijk in om te onderzoeken wat het effect is, wanneer mensen ‘van het gas af’ moeten.

Wij hebben het proces van de studenten gevolgd en vastgelegd op film, in een vierdelige serie. Bekijk het hieronder! 

Gemeente Rheden

Als vaste communicatie-partner helpen we de gemeente Rheden met de vertaalslag van complexe informatie
naar effectieve communicatie. Voor zowel intern als extern gebruik. 

We hebben de gemeente bijvoorbeeld geholpen met de invulling van een intern evenement maar we verzorgen ook op zichzelf staande content voor onder andere social media of de website van de gemeente. Dit varieert van een projectfilm over bijvoorbeeld ‘Ik buurt mee’ of ‘circulaire economie’ tot een vacaturevideo, promo video’s of aftermovies van verschillende bijeenkomsten.

Animatie

Sommige boodschappen zijn ingewikkeld om effectief te communiceren of lastig te vertalen naar beeld.
In die gevallen biedt animatie vaak een goede uitkomst. 

Zo konden we de Gemeente Lingewaard en de Gemeente Brummen goed ondersteunen met animatie
door hun transformatie te vertalen naar video. Behalve dat deze het veranderproces goed zichtbaar maakt, is video ook makkelijk te delen met collega’s en burgers.

De Gemeente Bunnik gebruikte animatie om hun burgers duidelijk te maken waar ze als gemeente de
komende periode aan gaan werken. 

Gemeente Overbetuwe communiceert naar burgers over het gebruik van de milieupas en voor intern gebruik
zetten ze animatie in om ‘spelregels’ over thuiswerken duidelijk te maken. 

STRATEGISCHE ONDERSTEUNING NODIG?

LATEN WE KENNIS MAKEN

Neem contact met ons op!